georginacollington

concerten

Georgina begeeft zich op de volledige breedte van het muziekvlak en speelt naast kamermuziek ook regelmatig solo repertoire. Daarnaast begeleid ze jonge talenten.

Kamermuziek
Begeleiding
Solo


Kamermuziek

Samen met de sopraan Lara Diamand heeft Georgina een tweetal programma's opgezet; INSPIRED BY CHANGE en DIERENLIEDJES.


Het eerste avondvullende programma INSPIRED BY CHANGE is gebaseerd op Amerikaanse muziek uit de 20ste eeuw. Het duo laat de wederzijdse invloeden van lichte en klassieke muziek uit die tijd horen. Daaruit blijkt dat deze muziek toegankelijker is dan menig oor in eerste instantie zou verwachten. Veel klassieke Amerikaanse componisten lieten zich door de opkomende jazz uit de jaren dertig inspireren tot het componeren van Broadwayhits naast het schrijven van serieuze orkestwerken en kamermuziek. INSPIRED BY CHANGE voert de luisteraar van de klassiek gebaseerde liederen en pianowerken van Copland en Crumb via de wat lichtere muziek van Rorem naar een kleine theatrale cyclus van Bernstein. Tot slot rest ons de alom bekende Jazzy muziek van Gershwin. Kortom, een niet alledaags programma waarbij het publiek volledig kan genieten van een diversiteit aan stijlen uit de Amerikaanse 20ste eeuwse muziekgeschiedenis.

INSPIRED BY CHANGE
Three Early Songs - G. Crumb
Three Moods - A. Copland
From: 12 Poems by Emily Dickinson - A. Copland
Seven Songs - N. Rorem
I hate music - L. Bernstein
Three Preludes for piano - G. Gershwin
Four songs - G. Gershwin


Het tweede programma DIERENLIEDJES is een familieconcert voor iedereen. Jong en oud kunnen smullen van de verhalen en liedjes over het stekelvarkentje, de nachtengaal, Sebastiaan de spin en de Maastrichtse giraffe met zijn ontwrichte been. Liederen van Röntgen, Fauré, Schubert en teksten van onder andere Annie M.G. Schmidt, laten eenieder wegdromen in de wondere wereld van de dieren. Een heerlijk concert voor een zondagmiddag in het park, tijdens een bezoek aan de dierentuin, rond dierendag of gewoon een woensdagmiddag in de bieb. Het programma heeft een totale duur van ongeveer 30 minuten.

DIERENLIEDJES
De spin Sebastiaan - P. Chr. Van Westering
Die Forelle - F. Schubert
Op een kalf - J. Rontgen
Op een giraffe - J. Rontgen
An die Nachtigall  - J. Brahms
Liebe Schwalbe - A. von Zemlinsky
Stekelvarkentjes - P. Chr. Van Westering
Op een kater - J. Rontgen
The monk and his cat - S. Barber
Snake - N. Rorem
Le papillon et la fleur - G. Faure
De geit van dokter Sanders - P. Chr. Van Westering


Begeleiding

Georgina begeleid jonge talenten op concoursen en concerten. Met name door het begeleiden van talenten uit de klas van cellodocent Yke Viersen heeft zij een enorm cello repertoire opgebouwd.


Solo

Georgina speelt regelmatig solo met orkesten.
Zij speelde o.a.:
Concert in D klein - Bach
Concert voor 2 piano’s - Poulenc
Concert in A klein - Grieg
Nights in the Gardens of Spain - de Falla
Concert nr. 1 in C - Beethoven